CDC retreu a Podem que s'oblidi del referèndum "en un temps rècord"

Homs afirma que no veu motiu per abstenir-se en una eventual investidura de Sánchez

"S'han oblidat de la campanya i han posat els càrrecs per davant", diu el diputat

  / AGUSTÍN CATALAN

Convergència i Esquerra han imprès aquest dissabte l'òptica catalanista-sobiranista a la dansa tàctica que està vivint la política espanyola. després d'unes eleccions, les del 20-D, en quÈ a Catalunya va vèncer En Comú Podem amb la promesa d'un referèndum d'autodeterminació. L'afirmació divendres del líder de PodemPablo Iglesias, que en la seva oferta de pacte i Govern tripartit PSOE-Podem-IU no hi havia "línies vermelles" va ser assumida pels independentistes com la constatació que ells tenien raó i l'esmentat referèndum era, només un somni. El líder de CDC aCongrés, amb la marca Democràcia i LlibertatFrancesc Homs, ha subratllat davant els micròfons de RAC-1 que la força lila s'havia "oblidat" de la consulta "en un temps rècord".

Segons Homs "és molt poc seriós" que Podem "i la seva filial a Catalunya [En Comú Podem]" s'oblidin del referèndum després d'haver-lo posat sobre la taula "durant tota la campanya". "S'han oblidat de la campanya i han posat per davant els càrrecs" ha sentenciat el diputat independentista abans de llançar un dard al seu exsoci i no obstant enemic Josep Antoni Duran Lleida: "Superant el millor Duran, els de Podem fins i tot demanaven ministeris".

I si els plans d'Iglesias passen per una abstenció dels diputats secessionistes, Homs ja ha advertit que aquesta no sortirà gratis. "Fins al moment no tinc prou elements respecte al PSOE que no sigui votar en contra d'una investidura de Pedro Sánchez. Ens hi sentim molt allunyats i ningú ni tan sols ens ha proposat seure a negociar" ha assenyalat l'exportaveu del Govern. La lectura que Homs fa de tot el procés espanyol és que la força lila "està pensant en les eleccions i a quedar ben posicionada".

Reunió d'ERC i En Comú Podem

Per la seva part, Joan Tardà (ERC), ha explicat, davant els mateixos micròfons, que la seva força mantindrà una reunió formal amb En Comú Podem la setmana que ve, arran d'una trucada del líder morat català, Xavier Domènech. Sobre les opcions d'un pacte d'esquerres a l'Estat, el que va ser número 2 de la llista republicana el passat 20-D ha afirmat que no concep cap Executiu progressista "que no reconegui la sobirania del poble de Catalunya. La prova del cotó és reconèixer el mandat democràtic del 27-S". Tardà ha mostrat el seu escepticisme sobre que les forces espanyoles canviïn la seva posició respecte a les aspiracions independentistes catalanes. "El PP i el PSOE haurien de tornar a néixer per canviar aquesta opinió", ha ironitzat el diputat republicà. Tant Homs com Tardà han coincidit a assenyalar que les dues forces es troben conjurades per tirar endavant el procés sobiranista. "Que vagin fent, que nosaltres estem centrats i atents al que es faci a Catalunya", ha assenyalat el convergent. "El que no farem és deixar de treballar. O ens ho fem nosaltres, o no ens ho farà ningú", ha reblat el republicà.