Trobada a l'uruguai

Mujica i Carmena es passegen en l'escarabat blau de l'expresident uruguaià

L'alcaldessa de Madrid i el veterà polític sud-americà van recórrer uns 200 metres en el Volkswagen Fusca, fins a un restaurant de confiança de l'exdirigent

EFE / JUAN IGNACIO MAZZONI

Una tarda de converses per posar al dia les seves "experiències" de vida, un passeig en Volkswagen FuscaVolkswagen Fusca (Volkswagen escarabat) i sopar a base de típic 'asado' uruguaià. Així ha sigut l'emotiu retrobament a Montevideo entre l'alcaldessa de MadridManuela Carmena i l'expresident de l'Uruguai José Mujica.

Després d'una atrafegada jornada per a l'alcaldessa de la capital espanyola, que va arribar al país sud-americà aquest dimecres com a part d'una visita oficial que va començar dilluns a Xile, Carmena va decidir tornar a l'exmandatari, que va governar l'Uruguai entre el 2010 i el 2015, la doble visita que al llarg de l'any passat li va fer a Madrid.

"Jo sempre tinc ganes de veure Pepe, què vols que et digui. I a més avui he vist l'escola que està organitzant i quina meravella", ha explicat l'alcaldessa, que al juny complirà un any al capdavant del consistori de la capital espanyola.

Carmena es refereix a l'escola que fa gairebé un any el popular exguerriller va obrir al costat de la finca on viu, que té com a fi formar joves en l'àmbit agropecuari, cosa que va suposar fer realitat una de les màximes il·lusions de la seva vida i que per fi va aconseguir posar en marxa una vegada allunyat de la Presidència. "L'impossible costa una mica més", va reconèixer un somrient Mujica sobre l'èxit d'haver aconseguit tirar endavant el centre.

Acompanyats de nombrosos representants polítics de l'oficialista bloc d'esquerres Frente Amplio del país sud-americà, l'exvocal del Consell General del Poder Judicial espanyol i l'antic guerriller van culminar en un 'asador' situat a pocs metres de la casa de l'expresident, en una zona d'hortes de Montevideo, una calorosa tarda d'estiu austral.

Entre rialles, i preguntada sobre si havia conegut la seva homònima Manuela -la gossa coixa de Mujica-, l'alcaldessa va assenyalar que en aquesta ocasió no va ser possible: "Avui no l'he vist. Sé que estava malalta", ha confessat.

Després del recorregut pel peculiar domicili de l'expresident i la seva dona, la senadora Lucía Topolansky, al qual no va assistir la premsa, l'excap d'Estat i l'alcaldessa van voler reunir-se amb els convidats del matrimoni, aprofitant la presència de Carmena.

Va ser així que amb Mujica al volant i Carmena de copilot es van desplaçar en el seu popular Volkswagen Fusca blau per recórrer al voltant de 200 metres que separen la casa de Mujica del Quincho de Varela, 'asador' de confiança del veterà polític uruguaià. Aquest divendres Carmena té previst tornar a Madrid.