Junts pel Sí i la CUP accepten que la comissió sobre el procés sigui només d'estudi

Els partits independentistes aprovaran la proposta de Catalunya Sí que es Pot

La comissió sobre el procés del Parlament serà finalment només d'estudi. Junts pel Sí i la CUP, que defensaven que fos legislativa amb el nom de comissió sobre la Transició Nacional i Procés Constituent, han acceptat la proposta de Catalunya Sí que es Pot.

La CUP havia proposat divendres passat una comissió legislativa de Transició Nacional i Procés Constituent que havia comptat amb el suport de Junts pel Sí però sense el suport de la resta de grups. El PP, el PSC i Ciutadans van assenyalar que no hi havia d'haver cap comissió sobre aquest tema, ni d'estudi ni legislativa. "No votarem a favor d'una comissió que pretén separar Catalunya de la resta d'Espanya", havia assegurat Fernando de Páramo, portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament. 

Sí que es Pot va apostar per dir-ne només Procés Constituent i que fos únicament una comissió d'estudi. Junts pel Sí i la CUP van dir que s'ho pensarien i, després de deliberar-ho durant el cap de setmana, han acabat acceptant la proposta. A partir d'ara qualsevol projecte legislatiu que el Govern vulgui impulsar en clau de ruptura s'haurà de fer en el marc normal.