Rajoy: "Sánchez comet un gran error al recolzar els independentistes"

Qualsevol alternativa a un Govern del PP "no podrà governar", segons el president

GRA113 MADRID, 16/1/2016.-Fotografía facilitada por el PP del presidente del Partido Popular y presidente en funciones del Gobierno, Mariano Rajoy, tomando notas en el tren en el que viaja hacia Zamora,donde participa en un acto del Partido Popular. EFE/ Tarek +++SOLO USO EDITORIAL+++ / Tarek (EFE)

Mariano Rajoy no ha deixat passar l'oportunitat d'augmentar la pressió sobre Pedro Sánchez perquè el recolzi en la investidura, aquesta vegada a compte del gest del secretari general del PSOE amb ERC i DiL al facilitar-los tenir grup propi al Senat. “És un gran error que no es mereixen ni els ciutadans ni els electors del partit socialista recolzar partits que desafien l'Estat”, ha destacat el president del Govern en funcions, per a qui l'objectiu de Sánchez és la formació d'un Executiu “contra natura” que “seria un gran frau”.

Per Rajoy, qualsevol altra alternativa a la seva proposta de liderar un govern amb el suport dels socialistes i Ciutadans està destinada al fracàs “perquè tal com han quedat les coses no podrà governar”, a l'estar integrada per set o vuit partits, alguns dels quals presenten "opcions radicalment diferents" a les dels socialistes i altres que clarament "aposten per la independència".

“L'únic Govern assenyat en aquests moments és un d'encapçalat pel PP, perquè va guanyar l'eleccions, amb el suport de Ciutadans i el PSOE, amb les formes que ja veuríem”, ha insistit Rajoy, que ha efectuat les declaracions a Zamora, on ha participat en la junta directiva provincial del PP.