EL NOU GOVERN

Dolors Bassa, una ugetista per lluitar contra l'atur

Josep Maria Álvarez, excap a la UGT, defineix la consellera de Treball, Benestar i Famílies com "una delegada de base" amb projecció en el sindicat

fsendra32362658 politica dolors bassa160112140323

El planter de la UGT segueix nodrint el Govern. L'últim transvasament és el de Dolors Bassa,Dolors Bassa que ha passat de dirigir la UGT a Girona a ser nova megaconsellera de Treball, Benestar i Famílies. El seu excap a la UGT, Josep Maria Álvarez, la defineix com "una delegada de base a l'escola en què treballava de professora que es va convertir en una figura ascendent en el sindicat des de la independència".

Bassa ha hagut de lidiar contra l'ocupació precària a l'hostaleria i en empreses com Ryanair. I també amb l'Ajuntament de Girona que encapçalava Carles Puigdemont, amb qui va mantenir durs enfrontaments. Bassa, proposada per ERC, tindrà la difícil tasca de lluitar contra una desocupació del 17,49% i contra la pobresa. "N'esperem molt", diu Álvarez. Entre els assumptes calents hi ha la renda de ciutadania encallada i la privatització parcial del Servei d'Ocupació Servei d'Ocupació que Bassa va rebutjar en nom de la UGT.