Un noi agredeix Rajoy durant una passejada electoral per Pontevedra

El vianant li ha donat un cop de puny i li ha trencat les ulleres, abans que els guardaespatlles el reduïssin i el retinguessin

L'oposició s'interessa per l'estat del president i condemna l'incident

El menor de 17 anys, ha sigut detingut després de tirar-li les ulleres al president d’un fort cop a la cara. / EFE / VÍDEO: DIARI DE PONTEVEDRA

Un jove de 17 anys ha agredit aquest dimecres Mariano Rajoy mentre el candidat conservador feia una passejada electoral per Pontevedra. L'agressor s'ha acostat al president del Govern per demanar-li una foto, com habitualment es fa en aquesta mena de passejades, i després d'estar-se un moment al costat del president, sense dir res, li ha clavat un cop de puny i li ha trencat les ulleres, que han caigut a terra. 

Després ha pegat a un dels guardaespatlles del cap de l'Executiu, abans de ser reduït i ser portat a comissària per la policia. El succés ha passat a les 17.50 hores als voltants de l'església de la Peregrina. Rajoy anava acompanyat per altres dirigents del PP, entre ells Ana Pastor, que ha intentat treure importància a l'agressió i ha invitat la comitiva a continuar la passejada, que el candidat a la reelecció ha completat sense les ulleres. 

Després de saber el succés, els líders de Podem i Ciutadans, Albert Rivera i Pablo Iglesias, han enviat un SMS a Rajoy per interessar-se pel seu estat. A més, han condemnat el fet, igual que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha assenyalat a Twitter que la "violència mai està justificada". 

FINS ARA, BANYS DE MULTITUDS

Fins ara les passejades electorals de Rajoy, anteriors o posteriors als mítings, havien transcorregut plàcidament per al president. La majoria de les persones lo demanen 'selfies', el saluden amablement, li fan petons o li expliquen la seva vida. En algunes ciutats, l'aglomeració de gent que ha volgut saludar o fotografiar-se amb el president ha sigut tan gran que Rajoy ha trigat fins a una hora a recórrer pocs metres. Res a veure amb el que va passar en la campanya de les autonòmiques i municipals, quan l'equip de campanya del líder del PP va decidir que s'havia de deixar enrere el 'plasma' i començar a mostrar un Rajoy pròxim, amable i disposat a escoltar els problemes de la gent. El problema és que el PP es va veure forçat aquells dies a escurçar en més d'una ocasió les passejades del president perquè no es trobés manifestants. I era habitual que algun vianant o grup l'increpés o l'insultés.

Però en aquesta campanya, en part perquè Rajoy ha escollit pobles i ciutats petites governades pel PP, el candidat ha viscut diversos banys de multituds, cosa que fa que Rajoy afirmi, com aquest matí en una entrevista a la Cadena Ser, que es "troba bé i a gust" malgrat la duresa i els quilòmetres recorreguts els dies preelectorals.