Diputats de JxSí presenten al Parlament un escrit per proclamar la independència

Els parlamentaris es conjuren per "exercir l'autodeterminació" de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà"

Els diputats de Junts pel Sí han presentat aquest dilluns, amb les credencials per obtenir l'acta de parlamentari, un escrit en què es conjuren per "exercir l'autodeterminació" de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà".

La promesa que han expressat els 62 diputats de @JuntsPelSi al recollir la seva acta de diputat. #Parlament pic.twitter.com/NYCrewZrjy

Fonts de JxSí han explicat a Efe que els diputats han adjuntat aquest escrit a les credencials i documents que han presentat per obtenir a l'acta de diputat, una funció que han començat a exercir aquest dilluns en el ple de constitució de la nova legislatura del Parlament.

Alguns diputats han publicat a la xarxa social Twitter el text, pel qual prometen respectar la Constitució i l'Estatut encara que ho faran, recalquen, per "imperatiu legal".

No obstant, per "expressió democràtica de la voluntat ciutadana", anuncien que estaran "a disposició del nou Parlament, del president i del Govern català" per "exercir l'autodeterminació" del poble de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà".