ELECCIONS 27-S

Retallades Zero i PACMA, els vuitens en discòrdia

Els dos partits lluiten per fer-se un espai als mitjans i al Parlament

"On caben 7 caben 9". D'aquesta manera reivindica el partit Retallades Zero-Els Verds la seva escassa presència als mitjans, que donen cobertura als partits que, segons les enquestes, entraran al Parlament que es formarà el 27-S.

Tant ells com el partit animalista PACMA es presenten a les quatre províncies catalanes, i tots dos esperen donar la campanada i aconseguir alguna representació política, cosa que està en dubte fins i tot per a UDC.

Els objectius principals dels dos partits són simples: Retallades Zero focalitza la seva atenció a acabar amb les polítiques d'austeritat, mentre que el PACMA se centra a impulsar la igualtat entre humans i animals.

Però els seus programes no es redueixen només a això. Aquestes són les seves línies al front, recolzades per altres iniciatives que busquen abraçar un terreny més ampli. Les repassem:

RETALLADES ZERO

El partit que té com a cap de llista en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya Jordi Martínez, Retallades Zero, té com una de les seves mesures estrella promoure la distribució de la riquesa.

Per fer-ho, la formació advoca per establir un sou màxim de 10.000 euros al mes i un mínim de 1.000, així com blindar les pensions i desenvolupar una nova política ecològica que es basi en la sostenibilitat.

També proposen l'enduriment de les penes per corrupció i "endurir la lliure unitat del poble de les nacionalitats i regions d'Espanya". 

PACMA

El Partit Animalista, al seu torn, també busca la creació d'una economia més respectuosa amb el medi ambient. Per això, proposen impulsar l'ocupació en aquest sector, a més de promoure que els serveis d'aigua, llum i gas siguin accessibles a tothom, independentment de la capacitat econòmica de què es disposa.

A més, advoquen per la promoció de mesures d'igualtat de gènere i la revisió de la política migratòria perquè es garanteixi el respecte dels Drets Humans dels immigrants.