CARRERA ELECTORAL

Ciuraneta acusa Catalunya Sí que es Pot de no ser clara respecte al procés

El conseller d'Agricultura insta la llista que integra Podem i Iniciativa a sumar-se al "bloc del 'sí"

Rabell li contesta que la seva candidatura defensa el dret a decidir "clarament i inequívocament"

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i AlimentacióJordi Ciuraneta, ha acusat aquest dijous Catalunya Sí que es Pot d'"indefinició". Si realment, ha assenyalat, estan a favor del dret a decidir dels catalans, s'haurien d'integrar en el "bloc del 'sí' en lloc de formar part del bloc del 'no'". El número u de la llista que integra PodemICV i EquoLluís Rabell, no ha trigat a respondre-li que Catalunya Sí que es Pot defensa el dret a decidir "clarament i inequívocament". 

Ciuraneta ha defensat que les eleccions del 27-S són "plebiscitàries" i que Catalunya Sí que es Pot no és "prou clara" al no definir si estan convençuts de seguir endavant amb el procés d'independència a partir del 28 de setembre, i "això no és defensar el dret a decidir", ha remarcat. Pel conseller, el 27-S és el dret a decidir d'una forma "anormal i atípica" després que el Govern espanyol hagi impedit fer un referèndum. Després d'aquestes eleccions autonòmiques es marcarà el punt de partida per "aconseguir la independència", segons el convergent.

El convergent ha defensat que les eleccions del 27 de setembre seran el resultat d'una votació que haurà de servir perquè l'Estat sigui conscient de l'"error" que ha comès amb Catalunya. "El gran error que s'ha comès és deixar d'estimar Catalunya", ha sentenciat. Per això, ha dit, el dia de les eleccions no serà el moment de parlar de "dretes ni d'esquerres, ni de blanc o negre". "El que toca és defensar el dret a decidir", ha precisat Ciuraneta, que està disposat a seguir amb la seva actual cartera per al pròxim Govern en cas de guanyar les eleccions. 

LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

Respecte a la reforma de la Constitució, Ciuraneta ha assegurat que Mariano Rajoy no és creïble, i ha qualificat les seves promeses d'"electoralistes", amb les quals, ha dit, el president "confon l'electorat català". Per la seva banda, Rabell ha assenyalat que les "insinuacions" de reforma constitucional del PP "tenen l'aire de ser més pinta de maquillatge, una operació cosmètica i un globus sonda preelectoral".