L'economista Germà Bel serà el número u de Junts pel sí a Tarragona

És membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, crític amb la política centralista de l'Estat en infraestructures i analista dels factors de l'auge de l'independentisme

Germà Bel, al Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, el 23 d’octubre del 2014. / ELISENDA PONS

L'economista i exsocialista Germà Bel serà el número u per Tarragona de la llista Junts pel sí, integrada per CDC, ERC i entitats sobiranistes, segons han informat fonts de la candidatura independentista. Membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Bel és catedràtic en Economia Aplicada per la Universitat de Barcelona, especialitzat en infraestructures, i va ser diputat al Congrés pel PSC del 2000 al 2004.

Nascut el 1962 a les Cases d'Alcanar (Montsià), Bel ha criticat en diversos llibres la política centralista de l'Estat en infraestructures, com en el cas d''Espanya, capital París', i ha analitzat els factors de l'auge de l'independentisme a 'Anatomia d'un desengany'.

Màster en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona, Bel va exercir entre el 1990 i el 1993 com a assessor al Ministeri per a les Administracions Públiques i al Ministeri d'Obres Públiques i Transports, quan Felipe González (PSOE) era a la Moncloa. Anys abans, el 1980, va ingressar a les joventuts del PSC i va ser elegit diputat al Congrés dels Diputats l'any 2000, on va ocupar l'escó durant una legislatura.