CRONOLOGIA

Vuit mesos de vaivens amb el procés

El principi d'acord entre CDC i ERC ha anat precedit, des del 9-N, d'un desplegament de propostes i contrapropostes dels uns i dels altres

El principi d'acord aconseguit aquest dilluns per CDC i ERCCDCERC per concórrer juntes al 27-S en una llista amb la societat civil ha anat precedit de vuit mesos de vaivens, a partir del procés participatiu del 9 de novembre, al llarg dels quals partits i entitats sobiranistes han llançat diferents propostes.

CONFERÈNCIES POLÍTIQUES

Després de la consulta del 9-N, el president de la Generalitat, Artur Mas, va obrir una altra pàgina del procés sobiranista al reclamar una llista única pel 'sí' a la independènciaindependència. Ho va fer en una conferència el 25 de novembre, que va tenir com a rèplica la que va oferir Oriol Junqueras el 2 de desembre. Llavors, el líder d'ERC va rebutjar la proposta del presidentERC i va plantejar una altra possibilitat: que els partits hi concorreguessin per separat però amb un lema comú que exhibís el seu suport a la secessió.

L'ACORD DEL 14 DE GENER

Les setmanes de visible desacord van acabar el 14 de gener. Aquell dia Mas va anunciar que convocaria eleccions per al 27-S27-S i que cada partit sobiranista hi aniria pel seu compte però compartint un mateix full de ruta. El 30 de març, CDC, ERC, Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMIvan pactar proclamar la independència 18 mesos després dels comicis.

LA LLISTA UNITÀRIA, DE NOU

Amb CiU trencadaCiU Mas va recuperar la idea de la llista unitària el 20 de juny. Junqueras va contraatacar i va plantejar una llista civil sense polítics que van recolzar les entitats sobiranistes i la CUP, amb matisos. Fins a la cita d'aquest dilluns.