La CUP crida a la desobediència al Suprem després de la sentència sobre el català

David Fernàndez considera "inacceptable" que la justícia "imposi ordres" quan només emet el 3% de les sentències en llengua catalana

David Fernàndez crida a la desobediència al Tribunal Suprem. / periodico

El diputat de la CUP David Fernàndez va fer una crida a la desobediència al Tribunal Suprem després que aquest hagi avalat que les escoles catalanes imparteixin el 25% de les classes en castellà. També va qualificar de "profundament ridícul" que una administració de justícia que només emet el 3% de les sentències en català "doni lliçons i imposi ordres" sobre aquesta llengua. 

Fernàndez va manifestar així mateix que "el conflicte lingüístic de Catalunya només existeix fora de Catalunya". El diputat de la CUP es va referir a la decisió del Tribunal Suprem denunciant que "el que no poden fer per vies polítiques i democràtiques, ho fan per vies excepcionals".

El diputat de la CUP va fer aquestes declaracions divendres a la nit just abans d'iniciar l'acte a Manresa en què va donar el seu suport a les candidatures del Bages i a les comarques veïnes. "No som un país normal", va dir Fernàndez davant "la negació i la imposició permanent" que, segons ell, rep la llibertat política del poble. També va aprofitar el seu discurs per fer un agraïment a les persones anònimes que "lluiten cada dia i que no només fan CUP durant la campanya electoral".