VISITA A LES MISSIONS DE L'EXÈRCIT

Rajoy coneixerà la lluita contra la immigració il·legal i el terrorisme gihadista al Senegal

El president es reuneix amb militars espanyols i Guàrdia Civil desplegats a Dakar

Mariano Rajoy, a la platja de Dakar, en la foto que ha penjat aquest dilluns al seu compte de Twitter.

El president del Govern, Mariano Rajoy, coneixerà aquest dilluns al Senegal la feina dels efectius de la Guàrdia Civil i l'Exèrcit que lluiten contra la immigració il·legal i el terrorisme gihadista en aquest país. El cap de l'Executiu passarà la seva segona jornada de viatge al Senegal després d'haver visitat a Mali el destacament de l'EUTM-Mali dins la missió europea d'entrenament i formació del nou Exèrcit malià, que combat els grups gihadistes del nord del país.

Rajoy és des d'ahir a la nit a Dakar, acompanyat pel ministre de Defensa, Pedro Morenés, i el cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), almirall general Fernando García Sánchez. Aquest matí, el president ha aprofitat per sortir a córrer per la platja de la ciutat i n'ha deixat constància penjant una foto del moment al seu compte de Twitter. "Aprofitant l'albada a #Dakar per fer una bona caminada per aquest magnífic entorn abans de començar la jornada", ha escrit.

Rajoy es reunirà a Dakar amb el president del país, Macky Sall, i coneixerà la feina d'una patrullera de la Guàrdia Civil que lluita contra la immigració il·legal i del patruller 'Vencedora', que treballa a la zona per combatre la immigració, la pirateria i el tràfic de drogues. A més, visitarà el destacament 'Marfil' a Dakar, el contingent de l'Exèrcit de l'Aire dedicat a fer tasques de suport logístic en dues operacions que França i la Unió Africana van llançar a Mali després de la rebel·lió tuareg.

Amb la visita a aquest destacament, Rajoy culminarà el seu viatge a Mali i el Senegal, amb el qual ha volgut reafirmar el compromís del Govern en la lluita contra el terrorisme gihadista i la immigració il·legal.

Temes:

Senegal