LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Un imputat del 'cas ITV' rebutja parlar en la 'comissió Pujol'

L'oposició retreu a Ricard Puignou, de Certio, el "tràfic d'interessos" per modificar la regulació de les estacions d'inspecció de vehicles

Ricard Puignou, conseller delegat de l'empresa Certio i imputat en el 'cas ITV, s'ha negat aquest dilluns a declarar davant la 'comissió Pujol'. Com ha anat passant amb la resta de compareixents que han guardat silenci al Parlament, Puignou no ha pogut evitar haver de sentir les preguntes i els comentaris dels diputats. L'oposició li ha retret "el tràfic d'interessos evident" que es va portar a terme en el sector de les estacions de servei.

Imputat per un delicte de suborn, la fiscalia considera que Puignou va intentar influir perquè el sector de les ITV s'adaptés a les conveniències de la seva companyia. Per això, segons li ha dit Carlos Carrizosa (Ciutadans), "va tocar les tres tecles de l'Estat de dret".

En la legislativa, va contractar "per 12.000 euros al mes" un empresari amic d'Oriol PujolSergi Alsina, perquè remés a favor seu. En l'executiva, va contactar amb càrrecs de la Generalitat per modificar la regulació. I en la judicial, va maniobrar amb el jutge Ortiz Blasco, sobre qui pesa una suspensió de dos anys per part del Tribunal Suprem per un delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris.

Temes:

Cas ITV