Sortu veu complicat que ETA es desarmi mentre governi el PP

L'esquerra 'abertzale' considera que "l'actitud" dels governs espanyol i francès dificulta que la banda compleixi el seu compromís d'entregar les armes

Hasier Arraiz, president de Sortu i parlamentari d'EH Bildu, considera "complicat" que ETA procedeixi al desarmament mentre governi el PP. El dirigent 'abertzale' afirma que l'actitud de l'Executiu espanyol i el "seguidisme" del Govern francès impedeixen una entrega de les armes "amb un mínim de garanties".

Arraiz ha lamentat que "l'actitud" de Madrid i París dificulta que ETA compleixi el seu compromís d'entregar els seus arsenals, ja que "paradoxalment" es neguen a donar "condicions i garanties" a la banda, "a la qual estan enfrontats militarment, perquè es pugui desarmar".

Així mateix, ha criticat la proposta del Govern basc perquè la banda faci una entrega ràpida de les armes al considerar-la "poc seriosa", ja que s'ha presentat de manera "inoportuna", sense contrast previ amb cap altra força ni entitat, i sense tenir en compte que és imprescindible "una participació directa o indirecta dels governs afectats perquè, si no, serà impossible".

Respecte al judici que comença dilluns a l'Audiència Nacional contra diversos dirigents de Sortu, ha assenyalat que "es deixa clar que segueix sense haver-hi igualtat de condicions" entre les formacions polítiques. En aquest sentit, ha destacat que "la lluita de l'esquerra 'abertzale" en favor de la independència i el socialisme "ha valgut la pena i segueix valent la pena". Preguntat en una entrevista a Radio Euskadi per si opina el mateix de "la lluita d'ETA", ha replicat que serà la banda la que haurà de dir "si li ha valgut la pena o no".

Temes:

ETA La fi d'ETA