Ciutadans recol·loca Jordi Cañas com a assessor al Parlament Europeu

El partit justifica el fitxatge de l'exdiputat investigat per frau fiscal amb l'argument que "no està imputat per corrupció"

Jordi Cañas, als passadissos del Parlament, el novembre de l’any passat. / CARLOS MONTAÑÉS

Ciutadans ha tornat a fitxar Jordi Cañas, que l'abril passat va deixar el seu escó al ParlamentParlament després de la seva imputació per un presumpte frau fiscal, aquesta vegada com a assessor al Parlament Europeu. Cañas s'ha incorporat a l'equip de l'eurodiputat Juan Carlos Girauta i treballarà des de Barcelona. El partit es justifica amb l'argument que Cañas "no està imputat per corrupció, sinó per un tema personal" i subratlla que "té un màster en comunicació política i l'experiència personal dels anys a primera línia al Parlament".

C's reitera que la imputació de Cañas "no té res a veure amb la corrupció política" i recorda que "va renunciar al seu càrrec i sou". "No vull donar exemple, però espero tenir un comportament exemplar", va apuntar l'exdiputat quan va presentar la dimissió.

Cañas està sent investigat, amb la seva exparella, el germà d'aquesta i vuit persones més per haver defraudat a Hisenda gairebé 429.203 euros en l'impost de societats de l'exercici del 2005, a través d'un entramat societari immobiliari.