Josep Rull no repetirà com a alcaldable de CiU a Terrassa

El número dos de CDC adopta aquesta decisió davant la dificultat de combinar la vida municipal i el lideratge del partit

Josep Rull, en la convenció nacional de CDC, el març passat. / DANNY CAMINAL

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha anunciat aquest dimarts que ha pres la decisió de no tornar a encapçalar la llista de CiU en les eleccions municipals del 2015. De la mateixa manera, Rull renuncia a la seva acta de regidor davant la impossibilitat de compaginar la vida municipal i el lideratge del partit i amb l'objectiu de centrar tots els seus esforços en el procés sobiranista i deixar pas a sang nova per optar a l'alcaldia de la seva ciutat.

Rull ha fet pública la decisió després de comunicar-la a l'assemblea local, a l'alcalde Jordi Ballart (PSC) i a l'exalcalde Pere Navarro (PSC), amb qui ha compartit la reunió de la Mesa del Parlament. "Ara toca prendre decisions, i aquesta ha estat dolorosa perquè una de les meves ambicions, en el sentit més noble, hauria estat poder ser alcalde de la meva ciutat", ha assenyalat.

El número dos de CiU ha expressat que té la voluntat que el partit trobi una persona forta capaç de liderar les llistes locals i que opti a prendre-li l'alcaldia al PSC.

PROCÉS INTERN

La renúncia a l'acta de regidor es farà efectiva el pròxim Ple ordinari, que se celebrarà el 25 de setembre. Gràcia Escabia entrarà com a nova regidora, mentre que Mariona Vigués assumirà les funcions de presidenta i portaveu del grup municipal. A nivell de partit, l'assemblea local posarà en marxa les pròximes setmanes el procés per elegir el nou cap de llista.

Josep Rull (Terrassa, 1968) és advocat i el 2003 es va presentar per primera vegada com a candidat a l'alcaldia de Terrassa, exercint des d'aleshores com a líder de l'oposició. Després de tres comicis locals, Rull va aconseguir escurçar distàncies amb el seu etern rival, Pere Navarro, però no va aconseguir assumir l'alcaldia. Amb la renúncia a l'acta de regidor, Rull tanca una etapa que valora com a apassionant.

Rull va ser ratificat com a número dos del partit aquest dissabte amb el 92% dels vots, després de la renúncia d'Oriol Pujol, imputat en el 'cas ITV' a tots els seus càrrecs públics i orgànicsOriol Pujol, 'cas ITV' .