La preocupació de Pujol sobre el seu futur, en una entrevista d''El convidat' del 2012

L'expresident va admetre a Albert Om: "Encara puc espatllar o millorar la meva biografia"

Fragment del programa {’El} {convidat’} emès el setembre del 2012. / 'EL {CONVIDAT}' ({YOUTUBE})

A mitjans de setembre del 2012 es va emetre el programa 'El convidat' en què Albert Om passava un cap de setmana a casa de l'expresident Jordi PujolJordi Pujol. És una de les últimes entrevistes de l'exlíder de CDC CiU, que aquest dimarts ha perdut tots els càrrecs que posseïa en el partit i també els privilegis que suposa ser expresident de la Generalitat. En la part final del programa, Om i Pujol xerraven sobre el futur i es preguntaven com seria recordat l'expresident. 

L'exdirigent català admetia: "Sí que em preocupa que parlin malament de mi, i si jo fan, he de preguntar-me si tenen raó". Seguint amb aquesta reflexió, sobre la reputació i la imatge que deixaria Pujol, el que va ser president de la Generalitat durant 23 anys sentenciava: "M'agradaria que poguessin parlar bé de mi". L'expresident reconeixia que no es pot parlar 100% bé d'ell, i que "la gent no s'ho creu, però sóc molt crític amb mi mateix".

El programa recull una visió molt personal de Pujol, que el 2012 admetia: "Encara puc espatllar o millorar la meva biografia". I afegia que es preguntava si "potser seria bo que no digués absolutament res", en referència al seu paper una vegada apartat de la vida política, però que ara s'ha convertit en una resposta enigmàtica.