RENOVACIÓ AL SOCIALISME

Pedro Sánchez, disposat a presentar-se al congrés del PSOE sigui quin sigui el format

Assegura que valora "seriosament" optar a la secretaria general però encara està "avaluant" els suports amb què compta

"Els militants han de ser els verdaders protagonistes del canvi", afirma el diputat socialista per Madrid

El diputat Pedro Sánchez s'ha mostrat disposat aquest divendres a optar a liderar el PSOE "siguin quines siguin les circumstàncies" del congrés extraordinari del juliol. En una entrevista a Onda Cero, ha afirmat que sospesa "seriosament" presentar-se per rellevar Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del partit i que està "avaluant" els suports amb què compta.

"Segueixo pensant a presentar-me, siguin quines siguin les circumstàncies del congrés", ha dit en referència a la possibilitat que estudia la direcció, davant les demandes de destacats dirigents i barons, que els militants votin el seu nou secretari general. "Estic avaluant els suports que tinc i ja veurem què passa en els pròxims dies", ha apuntat. El diputat per Madrid s'ha mostrat partidari d'aquesta fórmula: "Els militants han de ser els verdaders protagonistes del canvi".

Després d'assenyalar la seva "disposició total" a optar al càrrec de Rubalcaba, Sánchez ha assegurat que té "força i energia acumulada" per fer aquest pas. "Un líder vol ser-ho siguin quines siguin les condicions i jo valoro seriosament presentar-me", ha insistit.