DEU ANYS DE LA MASSACRE DE MADRID

L'AVT demana als polítics que "no deixin les víctimes patir en soledat"

Ángeles Pedraza insisteix que els afectats pel terrorisme reclamen "justícia"

Govern i partits participen en l'emotiu homenatge a El Bosque de los Ausentes

Ángeles Pedraza ha transmès un missatge d’unitat perquè la tragèdia mai s’oblidi. / AFP: JAVIER SORIANO / VÍDEO: ATLAS

En presència dels ministres de l'Interior i Justícia, Jorge Fernández Díaz Alberto Ruiz-Gallardón, així com de les màximes autoritats a Madrid i de representants de la majoria de partits polítics, la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza, ha protagonitzat un discurs molt dur, ple de referències a la necessitat que es faci "justícia" al voltant de tots els atemptats i que el Govern i els partits no deixin sols els afectats per aquesta barbàrie.

"Les víctimes som un referent moral i tenim dret a aquest espai. Senyors polítics, no ens deixin patir en soledat", ha demanat Pedraza en l'acte d'homenatge a les víctimes del 11-M organitzat, com cada any, per l'AVT a El Bosque de los Ausentes del madrileny parc del Retiro.

L'associació majoritària ha invitat la resta d'associacions a sumar-se a aquest homenatge, celebrat poc després del funeral d'Estat, però el col·lectiu representat per Pilar Manjón se n'ha absentat.

El discurs com a mare

Pedraza ha manifestat que, de tots els discursos que pronuncia al llarg de l'any, aquest és el més difícil, i ha assenyalat que volia parlar més com la "mare" que va perdre la seva filla Miriam l'11-M que com la presidenta de l'AVT. Seguint aquest principi, Pedraza ha emocionat els presents relatant que "cada dia que passa és més gran la punxada" que sent i més "feixuc" el seu "dolor etern".

Així mateix, Pedraza ha recordat les hores angoixants d'hospital en hospital, així com la llarga nit que els familiars de les víctimes van passar a Ifema. Encara que, seguidament, ha recordat que les víctimes lluiten cada dia, i seguiran fent-ho a partir de demà perquè es faci "justícia".