Els espanyols són els europeus que desconfien més dels partits polítics

Mapa interactiu amb la valoració de la confiança dels ciutadans cap als partits polítics segons l'Enquesta Social Europea

"En una escala del 0 al 10 puntuï la confiança que li mereixen els partits polítics, sent 0 que desconfia absolutament d'aquesta institució i 10 que hi confia plenament". Aquesta és una de les preguntes que va realitzar l'Enquesta Social Europea a habitants de 23 països europeus i els espanyols van ser els que van respondre en un grau més elevat que els partits polítics els mereixien una desconfiança absoluta, concretament un 42,8% d'ells.

Aquest percentatge dista molt dels resultats obtinguts als països nòrdics, on a tall d'exemple només un 1,8% dels noruecs desconfien absolutament dels seus partits. El país que s'assembla més a Espanya en aquest sentit és Bulgària, amb un 38,2%.

L'Enquesta Social Europea

L'Enquesta Social Europea recull informació sobre les opinions i actituds dels ciutadans europeus i publica els resultats cada dos anys. Personal de la Universitat Pompeu Fabra coordina els treballs a Espanya, país que ha estat present en l'enquesta des de la seva creació el 2002.