PROTESTA PER UNA OBRA POLÈMICA

Rajoy espera que els incidents de Burgos "acabin amb certa celeritat"

El president del Govern no creu que protestes d'aquest tipus es puguin generalitzar

El president del Govern, Mariano Rajoy, no compta que protestes com les que s'han viscut a Burgos per la construcció d'un polèmic bulevard al carrer Vitoria del barri de Gamonal es puguin generalitzar a Espanya. La mobilització de milers de persones per impedir aquesta obra, amb incidents i amb gairebé quaranta detinguts, ha portat l'alcalde de la ciutat, Javier Lacalle, a paralitzar el projecte, almenys de moment.

"Hauria preferit que no s'haguessin produït [els incidents] i espero que acabin amb certa celeritat", ha respost el president a preguntes dels periodistes espanyols, amb qui ha mantingut una conversa informal a Washington abans de tornar a Espanya.

De fet, l'interrogant que se li va plantejar al cap de l'Executiu espanyol és si considerava que aquest tipus d'incidents es podien estendre per Espanya a causa del malestar que hi pot haver en certes capes de la societat. "El poble espanyol, en una situació complicada i difícil, després de cinc anys de crisi ha donat mostres d'estar a l'altura de les circumstàncies", ha conclòs Rajoy.