Nus de guerrilla

El grup Femen obrirà ben aviat un centre a Madrid per brindar instrucció i formació a les activistes feministes

Activistes del grup feminista Femen al Congrés durant la intervenció del ministre de Justícia, Gallardón. JUAN MANUEL PRATS

Lara Alcázar, cara de l'organització Femen a Espanya, es va pintar a casa les lletres "l'avortament és sagrat" sobre el pit, es va posar una samarreta grisa i es va calçar les vambes. Havia quedat abans de les nou del matí amb Pauline Hillier i Inna Xevtxenko, dues de les líders de l'organització feminista. Només per posar en antecedents: Hillier havia estat detinguda a Tunísia per protestar en 'topless' per l'arrest de l'activista Amina Tyler. I Xevtxenko, després de fer caure a Kíev un crucifix de cinc metres d'altura amb una motoserra en solidaritat amb les Pussy Riot, s'havia escapat de casa seva pel balcó amb tan sols "el mòbil i la bossa" mentre continuava sota arrest domiciliari. De Kíev va fugir a Varsòvia. I després a París, on viu com a refugiada. A Ucraïna, a més de 300 companyes, l'espera una condemna de fins a set anys de presó.

Camí cap a la Carrera de San Jerónimo, els antecedents de Lara es limitaven a un cop de pit, en argot feminista, davant les ambaixades de Tunísia i Ucraïna. Oficialment, l'organització que diu comptar amb 7.500 integrants va arribar a Espanya el 4 de maig, quan aquesta universitària es va fer una foto amb les paraules 'Spain needs Femen' pintades al ventre i va obrir una pàgina a Facebook. Però l'acció del Congrés havia de ser el seu "big opening", ja que la reforma de la llei de l'avortament del ministre Gallardón ha fet girar cap a Madrid el periscopi d'aquest grup amb tot just cinc anys de recorregut i tentacles a França, Alemanya, Bèlgica, Suècia, Itàlia, Brasil i Canadà.

>> Llegiu la informació completa sobre Femen a e-Periódico.