Valenciano diu que Wert ha generat un "consens negatiu com no es recorda a Espanya"

Afirma que el ministre "utilitza l'educació com a gran element d'adoctrinament" i "somia amb l'escola del seu temps"

El Congrés debat aquesta tarda la petició dels socialistes de reprovació del titular d'Educació

Elena Valenciano, seguida d’Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest dimarts al Congrés. / AGUSTÍN CATALÁN

Lavicesecretària generaldelPSOE,Elena Valenciano, ha afirmat aquest dimarts que elministred'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, "ha reunit un consens negatiu com no es recorda a Espanya". Segons Valenciano, sembla que Wert,de qui es debatrà la reprovació aquesta tarda al Congrés dels Diputats a petició dels socialistesreprovació , "somia amb l'escola del seu temps".

Valenciano ha fet aquestes declaracions a RNE el dia que el ple del Congrés debat i vota la petició del grup socialista de reprovació de Wert pel conjunt de les seves polítiques, especialment perdesmantellar, segons asseguren, elsistema educatiu públic imenysprearlarealitat plurilingüe. El PSOE va demanar la seva reprovació després dela polèmica intervenció del ministre sobre l'"interès" del Govern a "espanyolitzar els alumnes catalans".

Valenciano ha apuntat que la sol·licitud de reprovació respon a la "política" i "formes de fer política" de Wert, ja que ha decidit "utilitzar l'educació com a gran element d'adoctrinament, l'ha retallat sense cap ni peus, ha retallat la cultura i ha fet que es converteixi en una cosa inaccessible per a la majoria dels espanyols". La dirigent del PSOE ha afegit que el ministre "no ha comprès el paper de l'escola pública". "Sembla que somia amb l'escola del seu temps", ha insistit Valenciano, abans d'afirmar que un ministre "ha d'acordar, dialogar i comprendre" i "construir grans consensos".

Suports a la petició de CiU, IU, PNB i ERC

CiU, l'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el PNB i ERC recolzaran la petició del PSOE de reprovar el titular d'Educació, mentre que el PP i UPD no recolzaran la proposta socialista, segons fonts parlamentàries. La iniciativa no sortirà previsiblement endavant ja que els populars compten amb majoria absoluta en l'arc parlamentari.