La Crida a la Catalunya Federalista i d'Esquerres rep més de 2.000 adhesions en una setmana

El moviment social i polític emplaça a expressar a les urnes el suport a la via federal i no a la independència

El manifest Crida a la Catalunya Federalista i d'Esquerres ha superat les 2.000 adhesions al cap d'una setmana de la seva divulgació pública. Catedràtics i professors d'universitat i d'ensenyament mitjà, mestres, metges i infermers, juristes i periodistes, estudiants, enginyers i arquitectes, artistes, obrers, empresaris, sindicalistes, jubilats i professionals diversos s'han sumat als 113 firmants inicials del document que pretén fixar la posició de l'esquerra socialista catalana. El manifest emplaça la societat catalana a expressar a les urnes el seu suport a la via federalista. Sense temors i sense complexos davant la via secessionista impulsada pel Govern d'Artur Mas. Els firmants retreuen a Mas que pretengui reduir les eleccions del 25-N a un plebiscit sobre la secessió, com una cortina de fum per cobrir els efectes de la gestió econòmica del Govern i les retallades socials decidides just quan la crisi es deixa notar amb més força.

El moviment social al voltant de Crida a la Catalunya Federalista i d'Esquerres considera que l'independentisme utilitza "arguments ensucrats" per justificar els seus plantejaments. "No creiem que pertànyer a Espanya sigui una obligació perpètua, però no compartim tampoc les raons dels que sostenen la necessitat històrica de la ruptura. La comparació entre beneficis i costos socials és molt més favorable en el cas d'un encaix més bo federal de Catalunya a Espanya i a Europa", defensa el document.

NOUS FIRMANTS DEL MANIFEST

NOUS FIRMANTS DEL MANIFESTEntre altres han firmat el manifest, a més dels inicials, els juristes Agustí Fernández de Losada, Antoni Lucchetti, Jordi Parpal, Jordi Garcia-Petit , Ignasi de Alós i Antonio Doñate; els arquitectes Enric Garcés i David Mackay; els historiadors Ferran Gallego, Manuel Santirso, Soledad Bengoechea, Ángel Duarte i Ana Maria Garcia Rovira; escriptors com José Corredor Matheos i Clara Valverde; articulistes com Nacho Corredor; els catedràtics i professors César Coll, Esmeralda Caus, Ramon Franquesa, José Antonio Noguera, Montserrat Pareja, Julià Butinyà, Anna Caballé, Pau Marí Klose i Adolf Tobeña; llibreters com Josep Cots i Domènec Benet; sindicalistes com Arturo Cardona, Carlos García i Joaquim González; periodistes com Sergi López-Egea, Rosa Maria Piñol i Maria Eugenia Ibáñez; bombers com Albert Lloret; aturats com Antonio Vieco Parra i Maribel Marin Ruiz, científics, com Marc Obiols, estudiants, com Francesc Aguiló, Clara Fernández i Judith Riera; polítics com Alfred Clemente i un llarg etcètera.

Els firmants insten els votants, la ciutadania progressista de Catalunya perquè el 25 de novembre es mobilitzi i dipositi la seva confiança en les formacions polítiques que presentin programes nítidament d'esquerres i que contemplin "una renovada i potent opció federal".