Catalunya ja compta amb tres comarques amb el 100% dels municipis adherits a l'AMI

El Masnou, Sant Pere de Riudebitlles, Roda de Ter i el Brull, últims pobles a declarar-se territori català lliure

Per ara ja hi ha tres comarques catalanes amb el 100% dels municipis adherits a l'Associació de Municipis per a la independència Associació de Municipis per a la independència(AMI), institució simbòlica que té com a objectiu sumar esforços per a laindependència de Catalunya. Aquestes sónOsona amb els seus 51 municipis, elRipollèsamb els 19 i elPla de l'Estany amb 11.

A diferència de l'èxit de la iniciativa en aquestes tres comarques,la Vall de Boís'ha convertit en el primer municipi del'Alta Ribagorçaa afegir-se a l'AMI, i només queden dues comarques sense cap soci a aquesta associació:el Barcelonès,amb els seus cinc municipis, i laVall d'Aranamb nou.

Amb la Vall de Boí ja hi ha597 municipis catalans adherits a l'AMI dels945 que té Catalunya.

Nous territoris catalans lliures

Aquesta última setmanael Masnou,Sant Pere de Riudebitlles,Roda de Teriel Brulls'han declarat “territori català lliure” i ja són105 els municipis catalans que es consideren “lliures” de la legislació espanyola a l'espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional. Aquests territoris segueixen l'exemple deSant Pere de Torelló, el primer poble que es va declarar territori català lliure el 3 de setembre.

El Masnou ha aprovat la moció presentada per CiU i ERC-AM amb els 10 vots de l'equip del govern i de la regidora no adscrita, els vots en contra d'un regidor del PP i un del PSC, i l'abstenció de tres regidors del PSC, ICV- EUiA i el GIM.

A Sant Pere de Riudebitlles, Roda de Ter i el Brull les mocions s'han aprovat per unanimitat.

El municipi deTordera serà el pròxim a decidir el seu futur de manera simbòlica en el ple del 25 d'octubre.