ANUNCI OFICIAL

Esperanza Aguirre no assistirà a la final de la Copa del Rei

El Govern madrileny considera "lamentable" la polèmica per les seves peticions de suspendre el partit si hi ha protesta nacionalista

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, no assistirà a la final de laCopa de Rei que disputaran demà divendres el Barcelona i l'Athletic de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón, segons ha informat avui el vicepresident regional, Ignacio González.

El número dos del Govern madrileny -que tampoc té previst assistir a la final- ha qualificat de "lamentable" la polèmica que han suscitat les recents declaracions de la presidenta madrilenya.

Unes declaracions en què Aguirre plantejava suspendre lafinal de Copa entre el Barcelona i l'Athletic si lesaficions basca i catalana "xiulen" elpríncep Felip, la bandera o l'himne espanyol i que van donar lloc a una allau de crítiques i opinions, fins i tot a les files del seu propi partit. Entre aquestes crítiques hi ha la del president basc, Patxi López, que ahir va enviar una carta a Aguirre -i que ella ja ha rebut- en què, segons ha comentat el mateixlehendakari,li deia "tot el que havia de dir" respecte a les seves polèmiques paraules.

González, que ha informat que Aguirre tenia previst respondre a aquesta carta "avui mateix", ha demanat al president basc "que faci una crida a les aficions i especialment a la seva, perquè realment respectin" el que constitueix "un esdeveniment esportiu i els símbols de l'Estat".

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, acompanyaran el Príncep d'Astúries a la final del partit de Copa del Rei.