congrés comunista

El nou líder del PCE, José Luis Centella, promet reparar les esquerdes d'IU

L’andalús José Luis Centella es va erigir ahir com el nou secretari general del Partit Comunista Espanyol amb el suport del 85,2% dels vots. Centella, que a diferència d’altres congressos no va haver de competir amb cap altre candidat, relleva Francisco Frutos al capdavant de l’organització amb la promesa de llimar les asprors a Izquierda Unida i «accelerar la jubilació» del Rei per instaurar la tercera república.

El fins ara secretari general del partit a Andalusia va obtenir 429 vots a favor, 72 en blanc i dos de nuls en la votació celebrada en el 18è congrés de l’organització. En la seva primera intervenció com a líder del PCE, va advocar per una «esquerra sense complexos» ni esquerdes per plantar cara i guanyar la batalla a la dreta. Per a això, va reclamar la fi dels conflictes interns que, al seu parer, posen traves a la recuperació d’IU. Centella va insistir, a més, que el comunisme és «present i futur» si es tenen en compte realitats com que milers de persones segueixen morint de fam al món.

NI VERGONYA NI PERDÓ / «El partit reivindica el seu passat heroic i no hem d’avergonyir-nos-en ni demanar perdó per res, sinó que s’ha de lluitar perquè no ens prenguin la memòria», va afirmar Centella, que va subratllar que els comunistes han estat «víctimes» de la història i no «botxins» com alguns volen fer creure. El dirigent del PCE va instar tots els seus militants a manifestar-se «de forma organitzada» el 12 de desembre a Madrid per demostrar que encara existeixen en aquest moment en què «l’imperialisme està mostrant la seva cara més cruel».

Temes:

PCE