DESPRÉS DE RAJOY I PIZARRO

Mato i Zaplana seran els números tres i quatre de la llista electoral del PP per Madrid

Ana Mato, Eduardo Zaplana i Soraya Sáenz de Santamaría seran, respectivament, els números tres, quatre i cinc de la candidatura del Partit Popular per Madrid de cara a les eleccions generals, segons fonts d'aquesta formació.

Cristóbal Montoro, Gabriel Elorriaga i Miguel Arias Cañete, per aquest ordre, figuraran en la candidatura madrilenya com a números sis, set i vuit. D'aquesta manera, ja es coneixen els primers vuit llocs, després que l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro fos designat número dos de Mariano Rajoy, que encapçala la llista.

L'actual eurodiputada Ana Mato torna així a la política nacional i tornarà a figurar de número tres, el mateix lloc que va ocupar en les eleccions generals del 2004. El portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, se situa en el número quatre de la candidatura de Madrid, després que no encapçali, com ja va fer fa quatre anys, la llista de València.

Gran ascens de Sáenz de Santamaría

Les seves desavinences i enfrontaments amb Francisco Camps --el seu successor al capdavant de la Generalitat valenciana que ell mateix va nomenar quan el van fer ministre-- han fet que Rajoy hagi hagut d'encaixar Eduardo Zaplana en la llista madrilenya.

La que més llocs puja en la candidatura és la secretària executiva de política autonòmica i local i estreta col·laboradora del president del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, que passa del 19è lloc al cinquè.

Aquesta llista és una de les que han tingut més dificultats a l'hora d'elaborar-se, ja que ha hagut d'incloure dirigents populars que venien anteriorment d'altres circumscripcions. Aquest és el cas de l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, que el 2004 va encapçalar la llista per Jaén i que aquesta vegada anirà de número sis per Madrid.

Canvis per a Elorriaga i Arias Cañete

El secretari executiu de Comunicació del PP, Gabriel Elorriaga, baixa tres llocs en la candidatura de Madrid i passa de ser el número quatre, que va ser el 2004, al set.

Un altre nom que el PP ha situat a Madrid ha estat el de l'exministre d'Agricultura i secretari executiu d'Economia del PP, Miguel Arias Cañete, que va liderar fa quatre anys la candidatura de Cadis --que ara encapçala Teófila Martínez-- i passa a ser el número vuit per Madrid.

Possible entrada de María del Mar Blanco

A més, sona el nom d'una altra dona per a la llista, el de María del Mar Blanco, germana del regidor d'Ermua del PP, Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA, que ahir va assegurar que li agradaria anar a les llistes electorals del Partit Popular perquè se sent "molt identificada" amb aquesta formació.

El comitè provincial del PP de Madrid té convocada una reunió a les cinc d'aquesta tarda, segons han informat fonts del mateix comitè. A continuació, a les set de la tarda es reunirà el Comitè Electoral Nacional, presidit per Javier Arenas, per aprovar una gran part de les llistes a excepció d'"alguns serrells" que es podrien deixar per a la reunió que aquest òrgan mantindrà el 29 de gener, segons fonts populars.