DESPRÉS DE LA CIMERA IBEROAMERICANA

Exteriors anuncia una "possible" trobada "informal" del Príncep amb Hugo Chávez a Buenos Aires

El Ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació ha anunciat avui que el príncep Felip i el president de Veneçuela, Hugo Chávez, poden mantenir la setmana que ve a Buenos Aires una "possible" trobada "informal" amb motiu de la seva assistència a la presa de possessió de la presidenta electa de l'Argentina, Cristina Fernández.

Així ho ha assegurat aquesta tarda un portaveu del departament que dirigeix Miguel Ángel Moratinos, que ha explicat que aquest tipus d'actes es presten a "trobades fortuïtes" dels assistents, ocasió en què tots dos poden intercanviar impressions sobre els resultats del referèndum i l'estat de les relacions bilaterals.

Així mateix, les citades fonts han precisat que el ministre ha mantingut una conversa telefònica amb l'ambaixador de Veneçuela a Espanya, Alfredo Toro, a qui ha traslladat personalment la felicitació del Govern espanyol per la maduresa democràtica dels veneçolans i per l'acceptació dels resultats per part de Chávez.

Anunci de Chávez

En el marc d'aquesta recent conversa telefònica, Moratinos ha comentat a l'ambaixador Toro que seria "possible i probable" que Felip i el mandatari veneçolà mantinguessin una trobada informal a Buenos Aires.

Des que es va produir l'incident entre el rei Joan Carles i Hugo Chávez en la passada Cimera Iberoamericana de Santiago de Xile, el Govern espanyol sempre ha fet manifestacions públiques encaminades a mostrar la seva voluntat de donar per superat el cas pel bé dels dos països, i sobretot dels seus ciutadans.

Chávez ha assegurat avui haver rebut una felicitació del Rei al poble i al Govern veneçolà pel referèndum, i ha avançat que la setmana que ve es reunirà a la capital argentina amb el Príncep d'Astúries, que segons Chávez, li portarà un "missatge personal" de Joan Carles.

En roda de premsa a Caracas, Chávez ha explicat que ahir a la nit va rebre una carta del seu ambaixador a Madrid en què aquest últim assegurava que el ministre Moratinos li va trucar per telèfon i li va dir "que el Rei enviava una felicitació al poble i al president Chávez" pel referèndum.

Desmentiment de la Casa del Rei

"Ens han demanat que a Buenos Aires rebi el Príncep d'Astúries perquè porta un missatge personal del Rei. El rebré [...) Sóc un cavaller i li tinc molt afecte al Príncep", ha afegit Chávez, per a qui aquest missatge i aquestes felicitacions són un "bon senyal" de distensió enmig de la crisi entre els dos països.

Un portaveu de la Casa del Rei ha negat que el Príncep s'hagi de reunir amb Chávez i molt menys que Felip tingui intenció de portar-li un missatge personal de Joan Carles. En les preses de possessió a les quals acudeix s'entrevista amb el president sortint i el president electe, ha recordat.

No obstant, poc després Exteriors ha anunciat la possibilitat que finalment hi hagi una trobada "informal" del príncep Felip amb el mandatari veneçolà.

Temes:

Buenos Aires