Temporada estiuenca

L’Escola de la Natura de Parets intensifica l’activitat com a centre de recollida d’animals

En temporada estiuenca (del juny al setembre) hi ha més activitat perquè és temporada de cria i perquè hi ha temperatures altes

ayuntamiento de parets

L’Escola de la Natura de Parets (Vallès Oriental) ha augmentat el registre d’entrada pel que fa a la recollida d’animals protegits o exòtics com a centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya. La gran majoria són pollets, que a causa de les temperatures altes salten del niu sense haver arribat a la seva fase adulta, i animals ferits o famèlics.

Les espècies que més arriben al centre, per part de particulars, són els ocells, els eriçons, les serps i les tortugues, entre d’altres. L’activitat de recollida d’espècies per part de l’Escola de la Natura es fa durant tot l’any, però en temporada estiuenca (del juny al setembre) hi ha més activitat per les temperatures altes i perquè és època de cria.

Els exemplars que arriben al centre segueixen un protocol de gestió que finalitza al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. En aquest sentit, en cas de trobar un animal, no se li ha de donar cap aliment, en previsió que sigui incompatible amb el seu estat, i s’ha de contactar al més aviat possible amb els organismes responsables.

En cas de trobar un animal salvatge o exòtic, cal posar-se en contacte amb l’Escola de la Natura, oberta de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30 h, amb el telèfon 93 562 17 94. I fora d’aquest horari o durant el període de tancament de l’Escola, amb l’Associació GRENP, al telèfon 637 292 084 / 627 780 408; amb la Policia Local, al telèfon 93 573 73 00; amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Parets, al telèfon 93 573 88 88, o amb el cos dels Agents Rurals, al telèfon 93 561 70 00.

Llegeix totes les notícies de Parets del Vallès a EL PERIÓDICO Parets