Sostenibilitat

Parets vol crear un model de poble més sostenible

La declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat consta de vuit punts que es volen aconseguir

Ayuntamiento de Parets

El passat ple ordinari de l’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) de dijous passat, 25 de novembre, va aprovar per unanimitat la declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que forma part de la Diputació de Barcelona.

L’expedient consisteix en una declaració que es proposa a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i consta de vuit punts que es volen aconseguir.

El municipi vallesà vol incorporar la recuperació verda de totes les seves polítiques de reactivació econòmica, també pretén reforçar l’acció climàtica accelerant la transició energètica i fer-la més justa a través de l’autoconsum i les energies renovables.

Pretén potenciar el model de l’economia circular al comerç i la recollida selectiva de residus, afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire per garantir la salut i preservar la biodiversitat de l’espai.

Per aconseguir aquests objectius i donar suport a un sistema alimentari sostenible es volen promoure els horts socials, els menjadors escolars i repensar una educació ambiental.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, va explicar en el ple que «en la mesura que puguem, aquests punts ja s’estan recolzant, però sempre està bé adherir-se a aquestes propostes i intentar complir tota mesura que sigui possible».

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO