Eficiència energètica

Arrenca la instal·lació de 128 plaques fotovoltaiques al Camp de Futbol Josep Seguer de Parets

  • L’electricitat generada a partir dels panells servirà per a l’autoconsum del complex esportiu

  • Les plaques es col·locaran en quatre punts diferents de l’equipament

  • El cost total de la intervenció ascendeix a 51.299 euros (IVA exclòs)

Aquesta setmana arrenquen a Parets del Vallès les obres per a la instal·lació de les 128 plaques fotovoltaiques al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer.

La intervenció, amb un cost total de 51.299 euros (IVA exclòs), consistirà a desmuntar la instal·lació solar tèrmica existent, que proporciona aigua calenta a les dutxes dels vestidors, i substituir-la per aquestes plaques fotovoltaiques, que convertiran la radiació solar en electricitat.

L’electricitat generada, expliquen des del consistori, servirà per a l’autoconsum del complex esportiu. Quan l’electricitat produïda sigui més elevada que la que es consumeixi, l’excés tornarà automàticament a la xarxa i quedarà registrat al comptador.

Així, cada mes, la companyia elèctrica facturarà el balanç entre energia consumida i subministrada a la xarxa. D’aquesta manera, asseguren des del govern local, l’ajuntament podrà reduir la factura del camp de futbol a zero i, compensant el consum d’altres equipaments municipals, aconseguir una reducció «considerable» del rebut de l’electricitat.

La instal·lació

La instal·lació constarà de les 128 plaques fotovoltaiques, amb la respectiva estructura de sustentació, cablatge elèctric, dos inversos, quadros elèctrics CC i CA, un comptador CGPM tipus TMF1 i la connexió a la xarxa existent.

Els nous panells es col·locaran en quatre punts del complex: a la marquesina que cobreix part de la graderia, en dos trams de la coberta de l’edifici adjacent a la graderia, i al sostre de l’edifici destinat exclusivament a vestidors i el de l’edifici del bar i oficines.

Amb aquesta acció, reflexionen des de l’ajuntament, pretenen «apostar per una energia neta i sostenible, que no emet gasos amb efecte d’hivernacle i que no contribueix al canvi climàtic».

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA