Dol

L’emotiu homenatge a l’exalcalde i alpinista de Parets Sergi Mingote reuneix mig miler de persones

  • Familiars, amics i coneguts es van reunrt aquest dimecres a la plaça de la Vila de Parets per recordar Sergi Mingote

  • Des del govern local, l’alcalde Jordi Seguer va posar veu a un emotiu manifest institucional, que va remarcar el caràcter entusiasta de l’exalcalde

  • L’acte va finalitzar amb dos commovedors minuts de silenci i la interpretació de ‘Viva la vida’ de Coldplay

Prop de 500 persones es van reunir aquest dimecres al centre de Parets del Vallès per lloar Sergi Mingote, natiu del municipi i mort dissabte passat quan escalava el K2.

Familiars, amics i coneguts van voler recordar qui també va ser alcalde de Parets entre els anys 2011 i 2018, en què va deixar empremta pel seu carisma. Els assistents van recordar el caràcter «tenaç, valent i compromès» de Mingote, estretament arrelat al seu municipi i ferm impulsor de diverses causes solidàries.

La música de l’Escola Municipal, del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, i de l’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental van vestir un acte que va acabar amb dos commovedors minuts de silenci i la interpretació de ‘Viva la vida’ de Coldplay.

Una plaça que es va quedar petita

Amb la llum de la tarda just caient, la plaça de la Vila de Parets del Vallès es va quedar petita aquest dimecres a la tarda. Tot i que hi havia previstos 250 seients respectant les mesures de seguretat per prevenir la Covid, centenars de persones es van reunir entorn de l’espai reservat per afegir-se al comiat a Mingote.

‘País petit’, ‘Un núvol blanc’, ‘Paraules d’amor’, ‘Camins’ i ‘Viva la vida’ van posar la sintonia a les nombroses paraules d’agraïment que es van repetir sota unes banderes institucionals que encara onejaven a mig pal en senyal de dol. Molt a prop, una estrella de rams de flors homenatjaven l’exalcalde, somrient en una foto a l’alta muntanya.

El cap de files del PSC al municipi i company de partit polític de Mingote, Francesc Juzgado, va recordar que havia conversat amb l’alpinista dies abans de la seva mort, planificant una rebuda multitudinària al municipi una vegada hagués coronat el K2. «Estem impactats i destrossats», va lamentar Juzgadoi, que ha assegurat que Parets «no té prou paraules» per agrair tot el llegat de Mingote.

Una crida a la vitalitat

Des del govern local, l’alcalde, Jordi Seguer, va posar veu a un emotiu manifest institucional, que va destacar el caràcter entusiasta de Mingote. «No hi ha vida més plena que la que es viu intensament. No hi ha vida més feliç que aquella que et fa brillar els ulls», va afirmar Seguer, lloant l’exalcalde per haver «perseguit els somnis amb valentia, coratge i tenacitat». «La teva empremta deixa escrit que res és impossible i que cal lluitar pels somnis», va afegir.

Per part de la família, commocionada a primera fila, la cunyada de Mingote va emocionar els assistents amb un discurs marcat pel positivisme que definia l’alpinista. Iris Roset va definir Mingote com un «polvorí» que «omplia de vida» el seu entorn, i va destacar la seva filosofia de vida, basada a «somiar, lluitar i aconseguir».

«Era un exemple d’esforç, constància, sacrifici i tenacitat, amb un cor gegant i solidari», va remarcar, enfilant la recta final d’un acte que la família va demanar acabar amb la música de Coldplay i una crida a la vitalitat.

Coronar el K2 a l’hivern, el gran repte

Sergi Mingote havia marxat el mes de desembre passat per intentar realitzar l’únic cim de més de 8.000 metres que mai ningú havia aconseguit fer a l’hivern, el K2, dins l’expedició Seven Summit Treks, amb 10 alpinistes i 10 xerpes.

Els últims anys, Mingote s’havia proposat diferents reptes alpinístics que l’havien portat a aconseguir ser el primer a poder coronar sis cims de més de 8.000 metres en només 367 dies.

Aquesta aventura l’havia incrementat amb l’objectiu d’intentar aconseguir ser el primer a fer els 14 vuitmils en 1.000 dies, tot i que la situació de pandèmia de la Covid-19 l’havia portat a ajornar aquest propòsit. Va combinar el món de l’alpinisme i la muntanya amb diferents projectes solidaris. L’últim, la creació de la Fundació Onat, on va crear els premis inclusius de l’esport català.

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA