gestió dels últims mesos

311 denúncies i 6 detinguts per incompliment de l'estat d'alarma a Parets des de l'inici del confinament

Ho ha comunicat l'Ajuntament en l'última reunió informativa de la Junta de Portaveus on ha aprofitat per demanar a la Generalitat una segona neteja i desinfecció de les instal·lacions de la residència Pedra Serrada

ajuntament-parets

En matèria de seguretat, a Parets del Vallès s’han produït un total de 311 denúncies i 6 detencions per incompliment del reial decret 463/2020, de 14 de març, de declaració de l’estat d’alarma. Així ho ha comunicat l’Ajuntament vallesà en l’última reunió informativa de la Junta de Portaveus del consistori, que ha tingut lloc aquest 14 de maig passat.

En aquesta reunió, el govern municipal també ha aprofitat per demanar novament a la Generalitat de Catalunya una segona neteja i desinfecció de l’interior de les instal·lacions de la residència Pedra Serrada.

Afortunadament, aquesta residència, que va ser un focus de contagi el mes passat, actualment no compta amb cap cas positiu de Covid-19, després d’haver-se fet les proves diagnòstiques a totes les persones residents.

Retre comptes

Dijous passat va tenir lloc l’última reunió de la Junta de Portaveus de l’ajuntament de Parets. La trobada va girar bàsicament entorn de les accions que s’han dut a terme durant els últims mesos en relació amb la situació de pandèmia.

S’ha informat els portaveus dels grups municipals que formen el consistori de les mesures adoptades durant l’estat alarma que han sigut, entre d’altres, les relatives a la supressió o ampliació del termini de pagament de taxes i impostos, les desinfeccions i neteges regulars dels espais públics i d’especial sensibilitat com el Centre d’Assistència Primària o la Residència Pedra Serrada, el servei d’assessorament i atenció a la població i a les persones autònomes i comerços, o les accions desenvolupades pels serveis de la Policia Local i Protecció Civil.

També s’han explicat les accions específiques que s’han impulsat durant aquests mesos per part dels serveis municipals en matèria d’esports, educació, joventut, cultura o comunicació, entre d’altres, i de la represa del servei de recollida de mobles vells i de voluminosos, que ja funciona amb normalitat.

Altres actuacions del govern municipal davant de la pandèmia per coronavirus han sigut, entre d’altres, l’adhesió al Manifest dels ens locals davant de la crisi del coronavirus impulsat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC); el repartiment de 4.200 mascaretes quirúrgiques entre la població més gran de 60 anys; o la cessió del cotxe oficial de l’Ajuntament a l’EAP Parets del Vallès per a l’atenció domiciliària o d’urgències, que tindrà vigència fins al 30 pròxim de juny.

Més notícies de Parets