recolzament al sector

Parets estudia la derogació de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires

L'ajuntament portarà al pròxim ple una proposta de la regidoria de Comerç per reduir la pressió fiscal dels bars i restaurants a causa de la crisi que travessa el sector

zentauroepp48995206 onbarcelona 08 07 2019 dos tapas y una cerveza inedit que se190709195617

L’Ajuntament de Parets del Vallès portarà al pròxim ple, previst per al dijous 28 de maig, una proposta elaborada des de la regidoria de Comerç per a la derogació de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, que afecta principalment els bars i restaurants del municipi. 

L’objectiu és reduir la pressió fiscal dels bars i establiments de restauració, atesa la difícil situació en la qual es troba aquest sector.

A més de deixar sense vigor la taxa per a l’any 2020, també es vol estudiar la possibilitat de facilitar la instal·lació de terrasses als bars i restaurants que no en tinguin i d’ampliar les ja existents per complir la normativa de distanciament i les mesures d’higiene dictades per les autoritats sanitàries. 

En els dos casos les sol·licituds s’estudiaran de manera individual per trobar la millor solució per a cada cas, sempre que sigui possible, en funció de l’espai disponible i sense perjudici dels vianants.

Amb aquesta mesura, l’ajuntament deixaria d’ingressar aproximadament uns 20.000 euros previstos en el pressupost d’aquest any.

El regidor de Comerç, Joan Martorell, ha declarat que «la derogació de la taxa és fruit de diferents converses amb aquest sector i de recollir les preocupacions i les propostes que ens han fet arribar els propietaris dels locals. Tot l’equip de govern creiem que hem de donar màxim recolzament a un sector que en aquests moments es veu molt castigat».

L’ajuntament també estudia altres mesures i ajuts que puguin ser assumits per l’administració local destinats al sector comercial en general: «Volem treballar de prop amb tots els comerços de Parets per reactivar l’economia local i donar totes les facilitats per reobrir els negocis del municipi», explica Martorell.

Si s’aprova la derogació de la taxa en la pròxima sessió plenària, es donaran a conèixer tots els mecanismes per tramitar les sol·licituds, que s’hauran de fer per mitjà de la seu electrònica de l’ajuntament.

Més notícies de Parets