TOT LLEST PER A LA FESTA MAJOR

La festa major d'estiu de Parets celebra els 40 anys de la Comissió de Festes i els 85 anys del Club Futbol Parets

El consistori ha preparat una sèrie de mesures perquè les festes siguin "segures, netes, respectuoses i lliures d'agressions"

roda-de-premsa-presentaci-festa-major-destiu / memoriadepez

Un any més, la principal festa de l’estiu de Parets, que en aquesta edició se celebrarà del 26 al 29 de juliol, està a punt de començar. Tal com s’ha anunciat en la roda de premsa que ha tingut lloc avui a la sala de plens de l’ajuntament, tot i que la major part dels actes de la festa major d’aquest 2019 van ser tancats per l’anterior equip de govern, en aquesta edició s’han posat en marxa algunes iniciatives impulsades per l’actual consistori.

A més, aquest any, la festa major celebra diferents efemèrides: els 40 anys de la Comissió de Festes, els 20 anys de la Nit de Teatre al carrer o els 85 anys del Club Futbol Parets, que en aquesta ocasió seran els encarregats del pregó. El marxandatge d’aquest any també recupera el tradicional barret de palla de la Comissió de Festes, que es pot comprar a l’estand de la comissió durant les activitats de l’‘Eixamplem la Festa!’.

Durant els dies que duri l’esdeveniment, els concerts, l’esport, el teatre, les exhibicions, els correfocs, el cine, el ball de gegants, la festa de l’escuma o els castells, entre d’altres, tornaran a formar part dels actes d’aquest any.

Novetats de la festa

Així, “el govern continua la seva aposta pel respecte, la tolerància, el civisme i per la reducció de l’impacte ambiental, i per això s’han repartit entre els bars del voltant de la plaça de la Vila vasos reutilitzables que es podran adquirir al preu d’1 euro”, expliquen des de l’ajuntament.

També s’instal·laran, al parc de la Linera, dues fonts portàtils d’aigua que funcionaran de manera gratuïta per ajudar la hidratació i per intentar reduir el consum d’alcohol o de begudes menys saludables.

Altres novetats seran la recuperació del tradicional esmorzar a Can Serra amb mongeta paretana i botifarra, en comptes de l’entrepà; el Jazz vermut solidari que recaptarà fons per a l’Associació Paretscontra el Càncer, i la substitució del ‘Talent Parets’, suspès per falta de participants, per l’actuació del grup La il·lusió no te edat i el xou de l’humorista Jordi LP.

“Festes segures, netes, respectuoses i lliures d’agressions”

Seguint la línia de l’any passat, impulsada pel Consell de Joves de Parets, en aquesta edició es tornaran a exhibir pels espais de la festa els mems de conscienciació que advoquen pel respecte, la convivència ciutadana i el civisme.

“També es reforçarà el punt lila LGTBI+, un servei de sensibilització, prevenció i atenció en casos d’agressions sexistes o sexuals, amb la presència de professionals especialitzats i de l’educador de carrer, i es posarà a disposició del públic un número de telèfon mòbil que recollirà les trucades de denúncia”, afegeixen des del consistori.

Per intentar pal·liar els efectes negatius de la festa, s’ampliarà el servei de neteja i es duplica el servei de bus, que, a demanda de les dones, podrà aturar-se entre parades, prèvia petició al responsable. 

Més notícies de Parets del Vallès a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA