Educació

El PSC de Parets demana a la Generalitat la gratuïtat dels llibres de text

Els socialistes volen que aquesta iniciativa local es generalitzi a tot el país

libros-colegio

El grup municipal del PSC de Parets, amb majoria al consistori, ha presentat una iniciativa en el ple municipal en quès’insta la Conselleria d’Ensenyament a prendre les mesures necessàries per assumir la gratuïtat dels llibres de text de tots els alumnes aplicant “un model sostenible i que no exclogui ningú”.

Els socialistes recorden que “l’educació és una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica i socialment cohesionada” i per això demanen al govern català que estengui a tot el país el projecte que des de fa alguns anys s’aplica a Parets:‘Gratuïtat dels llibres de text d’Educació Primària a través de la socialització’.

En el text, el PSC recorda que “aquesta mesura permetria pal·liar o reduir considerablement la despesa escolar de totes les famílies catalanes” que han d’afrontar cada mes de setembre. I conclouen: “Apostem pel model educatiu català actual, però creiem que la situació econòmica reclama nous esforços per part de les administracions per prioritzar i apostar fermament per l’educació pública, garantint les mateixes oportunitats per a tothom”.

Més notícies de Parets