COL·LABORACIÓ AMB EL PAÍS DE LA PENÍNSULA ARÀBIGA

L'Escola Natura de Parets participa en un estudi sobre rèptils d'Oman

El projecte ha descobert noves espècies mitjançant tècniques d'ADN i s'ha catalogat el nivell de conservació

Daniel Fernández, coordinador del grup d’investigació de l’Escola Natura Parets.

Daniel Fernández, coordinador del grup d’investigació de l’Escola Natura Parets.

El Grup d'Investigació de l'Escola de la Natura de Parets, encapçalat pel coordinador i assessor científic Daniel Fernández, ha participat en l'estudi i la publicació del 'Atlas de diversitat, distribució i conservació dels rèptils terrestres d'Oman', a la península aràbiga.

El projecte va néixer arran de un estudi iniciat per Salvador Carranza, de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), on s'ha treballat, durant 10 anys, en les espècies de rèptils terrestres d'Oman i la seva distribució. També s'han descobert noves espècies mitjançant tècniques d'ADN i s'ha catalogat el nivell de conservació. Durant l'any 2016, Daniel Fernández va ser un dels participants en el mostreig per a l'estudi de rèptils en aquesta zona d'Aràbia.

Al llibre es poden trobar fotografies de les espècies, mapes de distribució i informació de conservació i tots els resultats de l'estudi. El volum es pot descarregar a la pàgina del centre de Parets del Vallès. En el treball han participat 39 autors de 16 institucions i 11 països.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Oman Animals