Parets se suma als actes en suport del Dia Internacional de la Dona Treballadora

L'acció s'emmarca en l'Aturada Internacional de Dones convocat en més de 50 països

parets8m

Aquest matí, prop de seixanta persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila de Parets del Vallès per assistir a la lectura del manifest commemoratiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

 

L'Ajuntament de Parets ha convocat l'acte amb la voluntat de sumar-se a a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra avui, i l'Aturada Internacional de Dones a la qual s'han adherit 54 països, segons fonts de l'organització internacional.

Posteriorment, s'ha fet una parada simbòlica, fins a les 12:30h, per mostrar el suport del consistori a la crida.

JO ATURADA

L'Aturada Internacional de Dones (PIM) és un moviment de base format per dones de diferents parts del món. Va ser inspirat des de Polònia i creat en les últimes setmanes d'octubre de 2016 "en resposta a la violència social, legal, política, econòmica, moral i verbal que experimenten les dones contemporànies en diverses latituds", segons exposa el manifest global que s'inscriu sota el lema: “la solidaritat és la nostra arma”.

El mateix text exposa que "els esdeveniments dels últims mesos deixen clar que les dones són ciutadanes conscients" i alerta que "estan preparades per lluitar contra l'opressió institucionalitzada" i afegeix la necessitat de seguir les lluites de les dones Islandeses el 1975 o la més recent aturada de les dones poloneses el 2016. 

Des d'aquesta crida internacional també es critica "la persistent permissivitat per part dels líders electes i les persones públiques respecte de l'ús del discurs de l'odi i el suport de l'església a tals crims", així com a les institucions democràtiques "que descuiden el protegir la seguretat pública i garantir la justícia".

Més notícies de Parets del Vallès