Després del temporal

El dinar de Mazón a El Ventorro

Al president valencià, enrocat en el relat de la fonda, li queda una sola vida, que ha fiat a la reconstrucció

El dinar de Mazón a El Ventorro

Rober Solsona - Europa Press

Els opinants de la plataforma TripAdvisor deixen en molt bon lloc la fonda El Ventorro, on suposadament va dinar Carlos Mazón el fatídic dimarts 29 d’octubre. Es tracta d’un restaurant d’aquests que anomenen "de producte", a només 10 minuts a peu de la Generalitat Valenciana. Ignorem quin menú va triar el president –li estan reclamant el tiquet–, però no deuria tenir cap queixa si ho jutgem pels comentaris de la clientela, que insisteix a ponderar la frescor dels ingredients i sobretot els plats de cullera: estofat de cua de toro, mongetes verdines amb perdiu, arròs caldós, mongetes vermelles amb xoriço, cigrons amb careta. Ah, l’essència de les Espanyes fent xup-xup. La primera vegada que Julio Camba va provar la fabada se’n va menjar tres plats seguits i després es va passar les 48 hores següents al seu hotel de Gijón fent "una brillant imitació de l’anaconda", postrat al llit, sense saber si acudir a l’hospital o si afiliar-se al Partit Reformista, el líder del qual, Melquíades Álvarez, havia pagat el tiberi. Política i estovalles congenien molt bé. Diu el periodista Eugenio Viñas que un veterà reporter de València anomena El Ventorro "la cova de les conspiracions", per les nombroses trames que en els seus reservats s’han ordit, conciliàbuls de segon rang, més aviat de directors generals que de consellers.