Editorial

La UE defensa els aliments de qualitat

El pas modernitzador de la Unió ha de ser interpretat com un bon auguri per als agricultors espanyols

El Consell de Ministres d’Agricultura europeu va aprovar ahir la reforma del reglament sobre el sistema d’indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris, els vins i les begudes espirituoses. La Unió Europea (UE) pretén, amb aquest moviment, defensar els aliments de qualitat i protegir-los de la competència deslleial de països tercers. La llista d’aliments tradicionals i de qualitat d’Espanya que es beneficiaran del canvi de la norma suma 377 productes, entre aquells que formen part d’una Denominació d’Origen Protegida (DOP) o d’una Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Espanya es troba al tercer lloc de la UE quant a aliments protegits, només superada per Itàlia i França. L’últim producte incorporat a la llista és el vi de Pago Rosalejo, de les províncies de Toledo i Ciudad Real. Les autonomies que compten amb més indicacions geogràfiques protegides són Andalusia, les dues Castelles, Galícia i Catalunya, que en té 35.