La tribuna

12-M, les eleccions incomprensibles

Aragonès podria haver continuat governant, però se somia fent un ‘Pedro Sánchez’: avanç electoral, resultat millor de l’esperat, pactes i... ¡president!

Per formar govern caldrà pactar, gairebé segur, però ¿qui amb qui? Els sobresalts i el torbament que ens esperen en les pròximes setmanes resulten infinits

Marçal Sintes

I quan tots estàvem pendents de l’amnistia, del cas Koldo i de les aventures del nòvio d’Isabel Díez Ayuso, irromp Jéssica Albiach i tomba els pressupostos de la Generalitat. Pere Aragonès anticipa les eleccions al 12 de maig. Catalunya es queda sense comptes i, de retruc, Espanya també. Tot en unes quantes hores. Centrem-nos, però, en Catalunya. Els Comuns han rebentat els comptes catalans i han propiciat el final de la legislatura, diuen, perquè són contraris al Hard Rock. Però resulta que el projecte... no és als pressupostos! I encara que hi fos: l’entitat de la qüestió no justifica de cap manera el vot en contra dels Comuns (que van aprovar els últims comptes, sense importar-los llavors el Hard Rock). Això dels Comuns resulta immoral si es considera la milionada que Catalunya tira pel desguàs, especialment en polítiques socials i inversions.