El nostre món és el món | Joan Tapia

Amnistia: després del pacte final

La mesura pot ser positiva a Catalunya, però polaritzarà més la política espanyola. I la legislatura queda ara en l’aire i està pendent de si hi ha Pressupostos el 2024.

Seran els jutges qui hauran d’aplicar la llei. El problema és que la cúpula judicial se sent ofesa perquè la veu com un atac a la seva actuació després de la DUI del 2017

David Castro

El nou pacte per a la llei d’amnistia entre el PSOE, ERC i Junts ha marcat el final d’una altra setmana molt crispada, en la qual el cas Koldo-Ábalos ha sigut la tortura del Govern. Espanya està tan polaritzada que potser primer calgui recordar que en política no hi ha absoluts. Segons el meu parer, quatre punts resumeixen la situació. Un: l’amnistia és positiva, però per la manera com s’ha fet generarà molta tensió. Dos: en contra del que afirma Sánchez, la legislatura no està "solucionada", però tampoc tan precària com semblava fa vuit dies. Tres: el cas Koldo-Ábalos té recorregut i és una altra espasa de Dàmocles sobre el Govern. Quart: a mitjà termini, governar amb mig Espanya i contra l’altra mitja és impossible.

Temes:

Govern ANC