La tribuna

Ampliant la base de la ‘fatxoesfera’

Sánchez argumenta que sense amnistia no hi hauria Govern progressista; no obstant, sembla que amb Junts com a soci tampoc n’hi haurà.

És molt arriscat donar per mort el líder del PSOE, però en la negociació de la investidura i l’inici d’aquesta legislatura es veuen alguns símptomes terminals 

DESENA AVINGUDA | Joan Cañete Bayle

Aquesta setmana, en què el camp ha mobilitzat els seus tractors i l’amnistia ha continuat tensant les malmeses costures institucionals espanyoles, hem après també que la crítica musical forma part de la conversa política. Així, Pedro Sánchez va intervenir en el debat nacional del moment i va afirmar que "a la fatxosfera li hagués agradat tenir [a Eurovisió] el Cara al sol. Però a mi m’agrada més aquesta cançó", amb referència a Zorra, el tema de Nebulossa que va guanyar el Benidorm Fest. La fatxosfera, un terme acotat a l’anàlisi comunicativa de xarxes i mitjans de l’extrema dreta, ha fet fortuna des que el president del Govern va començar a utilitzar-lo en el xoc polític. Allà, a la fatxosfera, s’acaben enquadrant aquells que no veuen clara l’amnistia, els masclistes i, també, els detractors de Zorra. És el que tenen els reduccionismes: que tendeixen al blanc i negre i a la suma zero.