El matís de la veu

L’àudio ja el teníem; vivia, viu i viurà amb nosaltres

Sergi Mas

Quan el juliol del 2022 el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, em va proposar que el diari havia d’entrar al món del pòdcast i realitzar un capítol diari sobre un tema concret, que no necessàriament hagués de ser del dia, va tocar arremangar-se la camisa, agafar paper i bolígraf i escriure molt sobre com podia vestir-se aquest producte, buscar un inici i final habitual, que penetrés fàcilment, que generés addicció, etc.

El que es presumia com una aventura es va acabar convertint en tot un repte, i un any i mig després ja és tota una realitat, vestida de proposta informativa que aquesta setmana ha traspassat el llindar dels tres-cents capítols. Si faig càlculs i en sumem tres-cents més ens situem al juliol del 2025. Una bonica xifra.

Personalitat

Segurament, algú pot pensar que "l’àudio ha vingut per quedar-se". No és ben bé així. L’àudio ja el teníem; vivia, viu i viurà amb nosaltres. El sentit no desapareixerà. Simplement, hi hem aportat tres coses: li hem tret punta, li hem donat forma i l’hem ofert als nostres lectors, ara oients. I és per aquest motiu que un dels nostres eslògans preferits és que "des d’avui, EL PERIÓDICO també s’escolta".

Recordo que fa anys sentíem curiositat i ens agradava el fet de veure un radiofonista quan apareixia a la televisió i li posàvem cara, de la mateixa manera que avui ens resulta atractiu –i molt– percebre i posar veu a una firma a la qual estem acostumats a llegir a EL PERIÓDICO. Disfrutem d’una sensació tremendament elevada de curiositat i interès després d’escoltar-la. Sempre he defensat que res revela tant la personalitat d’una persona com la veu.

Així que gràcies per escoltar-nos cada dia. Per cert, aquest article també té el seu format en pòdcast. ¡Només faltaria! I en això estem. Gràcies a tots, i a per tres-cents més.