El Consell Acadèmic per a l’Acord de Claredat ha presentat aquesta setmana l’informe que ens va encarregar el govern. Hem respost, per l’ordre amb què se’ns van formular, les cinc qüestions següents: (1) característiques que hauria d’incloure un acord de claredat per resoldre el conflicte polític, (2) mecanismes existents a la política comparada que permetrien aportar solucions, (3) actors polítics i institucions que haurien de prendre la iniciativa, (4) funcions que hauria de tenir un referèndum o altres mecanismes anàlegs i, finalment, (5) característiques que hauria de complir aquest referèndum o mecanisme anàleg per ser legítim i viable.
Solucions al conflicte Catalunya-Espanya Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
La vaguetat de l’informe sobre l’acord de claredat
El preu del consens sol ser la textura oberta del text, la qual cosa és positiva en un informe que procura obrir portes reals i finestres mentals
Dos membres del Consell Acadèmic per a l'Acord de Claretat, Pau Bossacoma y Astrid Barrio, ens expliquen les claus de l'informe rebut aquesta setmana pel president Aragonès. Pot llegir també aquí l'article d'Astrid Barrio
Aquestes són les 5 preguntes als acadèmics per a l'acord de claretat de Pere Aragonès
Els experts de l'acord de claretat recomenen una "solució negociada" a Aragonès

El més llegit
- La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Catalunya ultima un pla per fitxar científics dels EUA
- Fátima Ofkir, amnistiada després de passar 7 anys en una presó d’Oman: «Ja soc a casa, quan estigui estabilitzada podré parlar»
- La jove de l’Hospitalet presa set anys a Oman torna a casa