Llimona & vinagre

Remco Evenepoel, la foguera flamenca

LA VUELTA

Que jo sàpiga, Remco Evenepoel és l’únic ciclista que ha guanyat una carrera sense haver arribat a la meta. Potser fins i tot és l’únic esportista que ho ha fet. Era el 2018. Feia tot just un any que havia començat a competir i encara era júnior. Tenia 18 anys. Participava en un critèrium, una prova d’un dia, a la regió de les Ardenes, a prop de casa seva, aquell paradís de boscos negres i de ciclisme, al cor d’Europa. Corrien en un circuit tancat, amb una regla excepcional. Quan un corredor era superat per un rival amb una volta de més, el ciclista abatut havia de baixar de la bicicleta i retirar-se. No s’havia aplicat mai, aquesta regla, fins que va arribar Evenepoel i la va fer real. En doblar qui anava segon, la direcció del critèrium va fer parar la carrera. Evenepoel va guanyar sense creuar la línia d’arribada.