A molts museus del món, des dels més visitats fins als més humils, hi sol haver un servei de bar o un restaurant. El visitant necessita relaxar-se i agafar forces després del xoc que li ha produït el contacte directe amb la bellesa. Poca broma. Cal una reconstrucció física després de tastar la magnitud artística. A elBulli1846, el museu que s’acaba d’inaugurar a la cala Montjoi, no hi ha bar ni restaurant. Un dispensador d’aigua, això sí, per apaivagar les altes temperatures. I prou. Perquè en aquest museu «es menja coneixement», que és el lema triat per Ferran Adrià i el seu equip a l’hora de batejar la culminació del que va ser El Bulli. Una culminació que té el doble sentit que li atorga el diccionari. Atènyer el punt més alt i acabar satisfactòriament.
Llimona & vinagre Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Ferran Adrià: del minigolf al museu
Ferran Adrià.
Temes:
El més llegit
- On va perdre el 50% l’independentisme
- 58 dels 73 barris de Barcelona són de color vermell, 12 més que el 2021
- Enric Urreta: "Ara estan buides entre el 20% i el 22% de les oficines del 22@"
- L’ombra del sabotatge plana sobre Rodalies tot i que el Govern el descarta
- Puigdemont: "Puc articular una majoria més àmplia que la d’Illa"