El barri de Ginza, a Tòquio, és un dels més coneguts i visitats de la ciutat. Hi ha grans superfícies comercials i botigues de moda i també el famós mercat de peix de Tsukiji i el teatre Kabuki-za. També hi ha un restaurant i una llibreria. N’hi ha més, sí, però aquests dos establiments són peculiars. El restaurant es diu Mibu i només té una taula. Hi ha uns quants socis que paguen una quota anual per poder-hi anar una vegada al mes i (quasi) para de comptar. La resta, els pocs privilegiats que han tastat la cuina d’Hiroyoshi i Tomiko Ishida, en parlen amb estupefacció i respecte. Ferran Adrià ha dit que el Mibu no es pot explicar i Andoni Aduritz afirma que «és la bellesa per la bellesa». És a dir, no cal afegir res més. Hi ha altres restaurants (o «no restaurants», com afirmen alguns) similars, vull dir amb una sola taula, però aquest és el que té més renom. Entre altres detalls d’arrel budista, cada dia buiden la nevera perquè l’endemà no volen res que sigui del dia abans.
Gàrgoles Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Una taula, un llibre
El súmmum de la distinció única ha de ser dinar al Mibu i, en acabat, passejar fins a la Morioka per adquirir ‘el llibre’

Temes:
El més llegit
- Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- La Generalitat convocarà una oferta d’ocupació pública de més de 7.000 places
- La identificació via mòbil amb el DNI virtual és vàlida a partir d’avui
- Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats